fullt upp

Har inte hunnit skriva nåt, har haft fullt upp.. Igår så gick jag och mamma på älgsafari igen, men då minsan var dom inte där... Typiskt, vi som hade med oss våra kameror,hehe..

Men jag vågar nog inte gå dit själv, tsss... jag är för feg.. Så det får bli nästa gång morsan kommer ut igen...

Har haft massa möten på jobbet oxå,så jag slutade lite senare igår.. Idag gick Pauline med en kompis hem efter dagis, så snart är det dags att åka och hämta henne..
Men det får Martin göra för jag håller på med maten..
Alltså jag hatar att koka pasta, antingen blir det på tok för lite, eller så blir det för ett helt kompani..
Ska göra makaronipudding idag, eller jag håller på med det rättare sagt... men fick koka extra pasta för första omgången blev det väldigt mycket för lite.hehe..

Men nu står den i ugnen iallafall.. Men det kommer bli klart typ precis när Pauline ska hämtas så vi får käka när hon kommit hem igen...


Invigningen + EMD

Igår var detinvigning av nya motorvägen som utanför hos oss. Motorvägen som går hela vägen från Sthlm till nynäshamn.. Visserligen är inte hela klar,men en stor del är klar...

Vi gick dit straxt innan ett, skitmycket folk.. Det var ett stort tält uppställt där man fick reklam prylar.. Godis, reflexer , pennor mm mm..
Sen var cirkus cirkör där och gjorde lite uppträdanden, skitcoolt..
Pauline fick testa ponnyridning, Felicia ville inte..

Sen så vid 14 började själva invigningen, då var det Richard Olsson var konferencier och babblade en massa, sen var det några gubbar och tanter som babblade också...

Sen smällde det till, då kom EMD ut på scenen,hehe..
Inga direkta jättefavoriter, men ungarna tyckte det var skitkul, dom känner ju igen låtarna från radion.. Så Pauline satt på mina axlar typ hela framträdandet.. Felicia satt på morsans och Johnnys axlar, dom skiftade.. Riktigt härligt stämning var det bfaktiskt..
Här kommer lite bilder...

Pauline på ponnyn

 

Ballongsläpp
 


EMD grabbarna



Pauline diggar






Vi hade skoj iallafall...


full rulle,som vanligt

Ja jisses alltså (börjar alla mina inlägg så) idag var det full rulle på jobbet..
Fick en massa mail igår precis innan jag skulle gå hem, det handlade om den projekt grupp jag ingår i på jobbet.. Dom ville att jag skulle gå igenom en massa sidor och fylla i om saker och ting inte stämde.. Så jag satt i nästan 3 timmar med det, mailade fram och tillbaka med en kille.. Sen fick jag ett mail från  facket, då vill dom att jag åker till huvudkontoret inne i Stockholm på onsdag, bara det att då är det möte med projektgruppen... Så jag fick springa runt och leta efter någon i fackklubben som kunde åka istället för mig.. Det ordnade sig, en kille ställde upp och åkte dit...

Phua... Men nu tar vi helg..
Imorrn är det invigning av vägen utanför oss.. Väg 73.. EMD och flera andra ska spela så det ska bli skoj...


kompis

Ja jisses ibland går det inte helt enligt planerna...
Hade tänkt mej en lugn kväll eftersom jag går med ständig huvudvärk..
Hade precis satt mig i soffan med en kopp kaffe när jag hämtat barna, då ringde telefonen, det var en klasskompis till Felicia...
Så det blev till att skjutsa henne dit... Sen resten av kvällen fram tills nu har det varit gnäll,skrik och gap på Pauline för att inte hon fick fgå till en kompis, suck..
Men hon pallar inte på vardagarna, hon e på tok för trött för det..
Nu har hon lugnat sif, för nu har jag hämtat Felicia, hehe...

glömde ju

Jag glömde ju skriva dagens stegresultat..
Hade stegräknaren på mig idag igen, lite sämre resultat än igår, men så stog ju min maskin still i 3 timmar på mitt pass på grund av materialbrist... Så jag skyller på det..
Men jag fick iallafall ihop 17 446 steg idag och det är ju inte fyskam det..

Just nu sitter vi och glor på tv, ska snart hoppa in i duschen... Sen måste ja gå och lägga mig tidigt så jag hinner läsa lite i min bok... Den är spännande, men går jag och lägger mig för sent så går ögonen i kors efter typ 4 sidor.. Så därför blir det lite tidigare i säng idag...

Nu är det bara två dar kvar till helgen, tjohooo.. Sååå skönt... Blir en tur i skogen tror jag, ska se om mina mini svampar blivit större,hehe.. Bara inte älgarna är kvar så... =)


läkarbesök

Efter en extremt irriterande och jobbigt dag på jobbet, pga dåligt arbete på planeringsavdelningen så slutade jag tidigare eftersom Felicia skulle till skolläkaren idag..
Alla i årskurs ett ska dit på ett besök då dom mäter,väger, kollar syn, hörsel och kollar rygg och mage...
Skitbra tycker jag.. Och dom ville att en förälder ska vara med, vilket också är bra för då kan man ju få en chans att fråga lite och så...
Allt var bra förutom att dom tyckte att hon kisade för mycket när hon skulle kolla synen, och hon har klagat lite här hemma också på att hon ser "mörkare" med ena ögat.. Nu vet man ju inte hur man ska tolka mörkare.. Men när jag berättade det för sköterskan och läkaren så sa dom att dom skulle skicka en remiss till en ögonläkare.. Så vi får se när vi får kallelsen..
Men eftersom typ alla i släkten har problem med synen, dvs glasögon eller linser osv så skulle det inte förvåna mej om det slutar med glasögon för Felicia också.. jag fick mina första när jag gick i 3an..

som en tok

Idag har jag sprungit runt som en tok på jobbet och det känns i mina knän kan man ju säga.. Fick springa runt och leta efter olja, springa och leta efter folk som visste vart oljan var, gör en extra omställning på maskinen.. Jisses alltså, och idag kom jag ihåg stegräknaren iallafall..
Och det är ju lite kul och se hur långt jag gick på jobbet, hehe..

Idag blev det hela 21580 steg.. Okej några steg har jag gått här hemma också,men inte många.. Har så ont i ena knät nu.. Det knät bråkar med mej sen jag hade inflammation i det i våras... Kanske skulle kolla upp det igen när jag får tid..

Men nu tänker jag sitta här vid datorn ett tag och sedan ta en dusch.. Sen blir det sängen tidigt idag tror jag..
Pauline e dunderförkyld och har ont i huvudet säger hon, så vi får se om hon är okej nog att gå till dagis imorrn, lillfisen..


seg dag

Idag var det en riktigt seg dag.. Fanns ingen olja så min maskin var stillastående, suck.. Planeringen på jobbet alltså..
Så jag fixade en massa läckpall, det tog typ hela dagen, förutom ett tvåtimmars möte jag satt på..
Snacka om att jag har ont i huvudet nu.. Var så jäkla varmt och dålig luft i lokalen vi hade mötet så efter det har mitt huvud värkt nåt otroligt..
Men det går väl över såsmåningom...
Var iallafall ett givande möte där man hade en hel del att säga till om, och det är bra..
Kommer gå på liknande möten varje vecka här framöver, det handlar om maskinen jag kör och hur vi ska effektivisera allting för att öka produktionen... Så det är spännande det här..

Nu sitter vi, jag och ungarna, framför tvn och tittar på Felicias stora idol, Hannah Montana,hihi


Älgar

Ja jäklars, jag tänkte gemej ut på en promenad, trött på att sitta inne här hemma, massa tjafs me ungarna och allt möjligt..
Så ja sa att ja skulle gå ut och gå.. Felicia ville följa med,så vi gick ut på ängen brevid våran tomt och sen gå en runda..
Vi gick och pratade om vilka djur som fanns i skogen och Felicia undrade om dom var farliga och jag sa att man inte behövde gå runt och var arädd för dom var ännu mer rädda för oss,hehe..

Skulle visa Felicia vart jag gick in i skogen engång och hittade massa svamp.
När jag pekade ditåt så såg jag nåt som rörde sej i skogskanten, ca 100 meter bort..
Jag stannade och Felicia (7år) undrade var för jag stog stilla och tittade ditåt, då hoppade en stor älg ut ur skogskanten... Kan ju säga att Felicia höll på å skita ner sej,hehe.. Okej, min puls steg med rasande fart oxå.. Jag satte mej på huk för att inte skrämma älgen, och felicia nästa hoppade upp i mitt knä,hihi så söt..
Sen kom en älg till ur skogen, då kände jag att det var dags att gå därifrån.. Jag är lite skrajsen för dessa stora djur oxå men ville inte visa det för Felicia... Så jag sa att det var bäst att vi smög oss iväg så vi inte skulle skrämma älgarna,hehe..

Phua, dom e ju ruskigt stora på så nära håll hehe...


effektiv

När är ni som mest effektiva på dygnet..
På helgerna är det helt klart morgonen och förmiddagarna för mig.
Har redan hunnit vika fyra korgar med ren tvätt, bytt sängkläder i allas sängar, rensat ur garderoben med sängkläder och handdukar, så nu går det stänga den dörren,haha..
Sen gick vi ut, jag planterade ner alla nejlikor jag fick av mormor igår. Dom är riktigt gamla, alltså nejlikorna.. Min mormor fick dom av sin pappa i tyskland, sen satt dom på mormor och morfarns landställe i en massa år, sen har dom suttit där dom bor nu..
Så jag hoppas verkligen att dom klarar sig.. Vore tråkigt om dom dog totalt för att dom blev flyttade hit..
Men dom började bli dåliga hemma hos mormor, dom satt i skuggan och dom vill ju ha massa sol, så nu sitter dom på en solig plats i min trädgård så får vi se..

Nu har jag precis druckit kaffe å satte mig i soffan för att ta det lite lugnt ett tag, sen får vi se vad vi hittar på..


stickningen och skinnflik

ja man kanske skulle sätta sig med stickningen ett tag nu.. Har inte orkat på hela veckan, har varit som en klubbad fram till 21 varje kväll när jag pallrat mej iväg till jobbet.. Men idag kanske man ska fortsätta lite...

Har försökt pyssla om Felicias hand också, när jag kom till skolan i fredags så kom hon haltandes emot mig med vrickad fot och stort plåster som täckte hela handflatan..
Hon hade lekt med såna där stänger ni vet som är en bit upp i luften som man kan hänga i och snurra runt, hänga kväveck osv.. Och på nåt sätt så hade hon skurit sig i handen så det är en lös skinnflik mitt i handen.. AJ...
Hon fick behålla plåstret över natten så kikade vi på det imorse, såg verkligen inte skönt ut..
När vi skulle ta bort plåstret imorse så satt det fast i "fliken" så hon fick hålla handen i vatten ett tag, då släppte plåstret...
Så nu har vi satt en kompress och sen ett litet bandage för hon kommer ju åt såret hela tiden, nu är det lite vadderat iallafall..
Ja jisses alltså, går hett till på skolorna nu för tiden, men det är sånt som hör till när man är 7 år,hehe...


shoppar färg

Var iväg till mormor och hämtade alla nejlikor, ska plantera dom imorgon tänkte jag, måste förbereda plats för dom bara...
Sen åkte vi och veckohandlade, fick tag i en overall till Pauline.. Skitbra för den hon hade började bli liiite för liten..
Sen skickade jag iväg en beställning på en vinterjacka till Felicia oxå,så den ska komma på tisdag tyckte jag att det stog...

Nu sitter jag med hårfärg på skallen.. Blir nog ett bra resultat det brukar det bli med den här färgen, blåsvart...
Min favorithårfärg just nu... Hade en rödaktig i här nu innan (alltås gjordes för flera veckor sedan) men jag tyckte det blev för ljust... Så fram för mörkare hårfärg,hehe


helg = sova ut = NOT

Suck, nu har Pauline blivit kanon förkyld igen, så hon vaknade vid 5 imorse å var helt igenkorkad i näsan..

Så nu sitter vi i soffan. Nässpray har tagits och en halv hushållspappersrulle har gått åt...
Varför kan vi inte få vara friska, varför kan jag aldrig få sova ut ordentligt?

Imorrn är det jag som ska få sova, då får Martin gå upp med ungarna...
Vet inte riktigt vad vi ska göra idag, mer än att jag måste åka till mormor och morfar.. Fåse om jag gör det idag eller imorgon.. Sen ska veckohandling ske någon dag nu oxå..

Jaja just nu tänker jag bara sitta här och dricka mitt kaffe.


klocka

Mamma och Johnny kom hem från sin ena semester i tisdags, dom var två veckor i portugal, men sig hem hade mamma en skitcool klocka.. Har velat ha en klocka ganska länge men det har inte blivit av att köpt nån..
Sen visste jag inte om det gick och jobba med klocka, jag menar man håller på och skruvar i trånga skrymslen, man håller på med oljor, och kopplar slangar och grejjer, man är inte direkt ren alltså...
Men jag hade den på mig inatt och det funkade bra, får bara lyfta ner lastpallar för en trappa på ett annat sätt men det funkade bra det oxå..



Har sovit lite för lite idag känner jag, men det gör inget.. För jag får ju sova inatt, tjohooo..

Ungarna ska snart iväg på sin gympa, friidrottslekis.. Dom sitter och tjatar just nu på att dom vill åka, men det börjar inte förrän 17,30 haha


stegen 18/9

jahapp på ska vi se då hur många steg jag traskade ihop inatt då..
15 920 steg blev det,  ojoj, rekordet hittills alltså,haha.. Har ju haft stegräknaren i hela 4 dagar, eller vad det nu är...
Men det är ju bra, nästa vecka jobbar jag dag,då får vi se hur mycket jag går dagtid då.. Kan hända att det blir mindre eftersom när man jobbar natt så går man runt för att inte somna,tsss

En kul grej föresten:
Lämnade Felicia på skolan nu på morronen, då frågade ena fritidsförken om jag gått ner i vikt, hon tycker att det syns om man jämför med förra året.. Och sen förra året så har jag nog gått ner 6-7 kilo.. Tränade ju en del i början av detta år för att slimma till fläsket lite inför bröllopet, hehe..
Kändes skitkul när hon sa så.. Så nu är jag glad, då blir man ännu mer peppad...


1½ timme

Nu är jag en och en halv timme från helg, yiiihaaaa...
Riktigt känner känslan med huvudet mot kudden, haha..
Fast tro nu inte att jag kommer ligga och sova hela helgen, det får man aldrig när man har barn,hehe... Men få sova en timme längre än vanligt, det är guld värt...

Ska köra på här ett litet tag till sen blir det att stänga av och byta om och åka hem, nice...
Ska försöka gå upp hyfsat idag, så jag kan sova ordentligt inatt sen.. Men det brukar inte vara några problem.. Jag tror jag var något slags djur som gick i ide i mitt förra liv, så mycket sömn som jag verkar behöva.. haha..
Men det är skönt att sova..


@ work

Jajamen, nu sitter/står/springer man på jobbet igen då, är riktigt trött.. Men det gör inget, sista natten för denna vecka nu, så skönt..
I helgen ska jag åka till mormor och gräva upp lite nejlikor som hon inte vill ha kvar, men dom vill jag ha.. Så det blir att gräva upp och sen gräva ner hemma, hehe...

Sen vet jag inte vad mer som sker, tänkte försöka ge mej ut på en lång promenad iallafall, kanske runt muskan igen, den rundan var mysig och runt milen lång..

Vägde mig faktiskt igår när jag vaknade, hade gått ner 1½ kilo sen jag vägde mej sist för kanske 1-1½ vecka sedan, det är ju bra, ändå har jag inte gjort nåt speciellt, jag tror det har med natt jobbet att göra... Man äter för lite, så det är ju ingen  nyttig viktnedgång direkt.. Lär ju säkert gå upp igen när jag jobbar dag nästa vecka... =(


paket

Fick hem mitt paket från halens idag.
Beställde två par jeans därifrån i måndags.
Dom har en kampanj på jeansen där, 50% rabatt skitbra... Så två par jeans för ca 300:-, och båda paren passade,tjohoo..
Men passa på om ni vill utnyttja rabatten, sista dagen idag.

potatisbullar

Vad gör man när fantasin tryter, jo kikar igenom frysen och hittar potatisbullar... mmmm va gott, eller tråkigt..
Jaja ungarna gillar det iallafall och huvudsaken är ju att dom är mätta..

En natt kvar nu, så skönt.. Sen är det helg, då kanske man får sova lite längre, skulle behövas.. Känns som om man fortfarande lider av lite sömnbrist sen veckan när jag knappt sov..
 
Mamma kom en kul sak idag, det är oktoberfest i Berlin när vi ska dit.. Ska verkligen bli skitkul, har alltid velat se Berlin.. Måste bara åka och kika på den 1300 meter långa murbiten som finns kvar oxå.. Ska bli spännande och kul, måste se till att ha kameran laddad + ta med laddkabel ifall den inte är laddad,hehe..
Ska nog ta me mej min dator oxå,så kanske man kan lägga in lite bilder när man är på plats,vi får se.. Det står på nätet att dom har trådlöst på hotellet så vi får hoppas på det..
Inte så lång tid kvar tills vi åker dit nu..


stegen 17/9

Jahapp idag blir det ju lite svårt att redovisa stegen eftersom min stegräknare bråkade inatt, men sista gången jag kollade på den innan den nollades så stog det ju runt 7000 steg och nu står den på 7 078, så det blev nog runt en 15 000 steg inatt..

Verkar vara däromkring varje natt, men jag ska fortsätta ha den på mig, riktigt kul att se hur mycket man gått..


snart slut

Snart tar detta arbetsskift slut för mej.. SKÖNT!!!

Flaskorna kommer nämligen ta slut,så då går det inte göra något mer, eftersom arbetsledarna jobbar på tagen och det är dom som ska ta beslut på vad som ska köras så blir det att han som kör dag får höra med dom senare.. Eller alltså flaskor finns det ju, men inte i rätt färg,hehe...

Är fortfarande hyfsat pigg faktiskt, men det ändrar sig så fort jag lägger mig i sängen när jag kommit hem.. Så himla kul det där, jag kan känna mig pigg när jag kommer hem, lägger mig i sängen för att läsa.. Efter typ 2 sidor i boken så går ögonen i kors, å då är ändå boken spännande,tss


skit oxå

Skulle precis kolla min stegräknare för att se hur långt jag gått hittills, sist ja kollade så var det runt 7000 steg, nu hade den nollat sej... Typiskt... Irriterande..

Nu har jag iallafall ställt in klockan på den så den står rätt hehe, den var en timme fel..
Går hyfsat på jobbet just nu, inte så himla jätte trött heller... Men så blir det ju mot slutet av veckan.. Man kommer in i rätt dygnsrytm... Bara det att nu är det ju bara en natt kvar efter den här, sen ska man gå på dagskift igen, haha... Kul nästan jämt...

Kikade ju på idol förut, var ju en del bra med, men sen så var det ju en del mindre bra med oxå,tssss

Men kul att dom vågar ställa upp.. Vissa undrar man ju om dom får betalt för att sjunga, så jäkligt det kan låta,haha


idol

snart börjar idol, ska kika lite på det.. Tycker uttagningarna är rätt så skoj, ibland undrar man varför vissa ens försöker sjunga,hihi

sen efter det så blir det att åka till jobbet... känner mej riktigt sliten, men nu är det bara två nätter kvar sen helg..
Skönt..


jobbelijobb

Jippi di do dah...
Sitter på jobbet och glor på min maskin, den funkar bra idag så då kan man sitta en stund, skönt... Bara att sitta och lyssna, för man hör mycket på olika ljud om det är nåt som är fel.. Det är bra.. Ibörjan sprang jag runt som en tok, men efter  ett tag så lärde man sig ljuden på dom olika delarna,så om till exempel ett visst pysande blir tyst, då är det flaskresaren osv..

Men trött det är jag.. Är verkligen trött på detta nattskift nu, man är ju knappt människa längre, hade jag bara jobbat natt så hade det nog gått bra, men nu med detta skiftande hit och dit, man blir knäpp helt enkelt...

Nä nu ska ja ta en vända runt maskinen..


Inte som planerat

Ibland blir inte allt riktigt som man planerat.. Vaknade av att telefonen ringde vid 14 tiden.. Sprang upp men hann inte svara, sen ringde mobilen, hann inte svara i den heller..
Sen såg jag att jag hade flera missade samtal på mobilen,hehe..
Då var det Paulinesdagiskompis mamma som hade försökt få tag i mej.. Pauline skulle ju hem med en kompis idag..
Fick lite smått panik och undrade vad som hade hänt, för vi hade pratat om att jag skulle ringa henne när jag vaknat för att bestämma tid när jag skulle hämta Pauline... Hon visste att jag jobbade natt..

Så jag ringde upp,då visade det sig att Paulines kompis blivit sjuk och fick gå hem tidigare från dagis... Sånt som händer..

Så jag gick upp, hällde i mej kaffe och åkte iväg å hämtade henne på dagis, hon var riktigt ledsen och besviken, men men.. Dom får leka en annan gång istället..
Nu har jag och ungarna precis ätit middag, Martin kommer senare.. Nackdelen med samåkning, när den som kör alltid ska åka och handla och grejja på vägen hem..
Men det blir nog bättre snart när dom renoverat klart sitt hus, då slipper Martin alla ofrivilliga tripper till bauhaus, honbach och IKEA,hehe


steg

I och med att jag skrev att jag vill komma igång och röra på mig igår så satte jag på mig stegräknaren innan jag åkte till jobbet, bara på kul..
För att se hur många steg jag går på en natt..
Och inatt var det en riktigt lugn natt om man säger så, alltså inte så mycket springa runt utan jag hade omställning av maskinen, som tog 3 timmar... Så 3 timmar var jag nästan utan steg..

Min stegräknare går efter dygn så från klockan tolv inatt har jag gått 14 978 steg, inte illa va?

Kommer fortsätta ha den på mig för att jämföra..


gahhhhh

nu går ögonen nästan i kors...
Är helt färdig och orkar knapp resa mig från den här stolen och gå till duschen.. illa illa..

Har haft en kaosartad natt med massa strul med maskinen, det passar inte så bra när man är trött som en sengångare redan när man kommer hit.. Suck.

Men jag hoppas på att jag kommer få sova ordentligt nu när jag kommer hem iallafall..
Pauline ska med en kompis hem efter dagis så henne behöver jag inte tänka på..
Bara Felicia att hämta när jag vaknat, så då får jag kanske en bra sömn och en lugn eftermiddag idag,hehe..

Tycker det är kul när barna vill åka och leka med kompisar, skitkul för dom...


ta tag i saker

Nähe om man ska ta och ta tag i saker, som att tex börja röra på sig mer.. Har ju ett väldigt rörligt jobb, men skulle nog behöva röra fläsket lite mer.
Typ promenera mera, långa promenader, kanske ta tag i lite joggning igen. Bara mitt knä håller för det. Har ju fortfarande ont i knät emellanåt fast läkaren sa att det var inflammation i våras..

Sen så ska vi ju komma igång med friskis å svettis passen oxå, vore skönt..
Att det ska vara så himla svårt att komma igång, man vet ju att man mår bättre när man väl kommi¨t igång.. Men det där första steget alltså, det är ju så svårt.. Man skjuter ju alltid upp det.. Men nu får det vara nog, nu ska vi komma igång..

Är ni med?


Mhmm

Så var det det där med sömn igen.. Vart är den? När kommer den?
Kunde inte sova inatt, låg vaken hur länge som helst och bara vred och vände på mej, först var det för varmt sen för kallt.. Plus huvudvärken dåra.. Suck..

Hade tänkt åka hem och lägga mej nu när jag lämnat ungarna på skola och dagis, men så satte jag mej här i soffan... Suck..

Måste åka å hämta ut mitt pass sen också,så vi får se om ja kan vila efter det. Ska ju jobba natt den här veckan igen..
Men jag hörde rykten på jobbet om att nattskiften snart ska vara över, hoppas verkligen det för det börjar bli slitet å jobba varannan vecka dag och varannan natt.. Dessa tidsomställningar hela tiden är jobbiga..


shopping

Idag så började vi röjja lite i sovrummet det första vi gjorde imorse, möblerade om lite,blev kanonbra..

Sen åkte vi mot Länna där vi skulle handla lite, jag skulle kolla på nya gympa dojjor till mej, dom jag haft i åtta år börjar bli liiite slitna,hehe...
Men med våran vanliga tur så var ju alla affärer stängda, ja fattar inte var för dom öppnar så himla sent på helgerna, när de flesta är lediga lixom..
Men iallafall så åkte vi vidare till Huddinge och Kappahl, så ungarna kunde handla för sina presentkort dom fått från min farmor, så nu har dom lite nya kläder igen, alltid bra..
Sen åkte vi vidare till brorsan där vi åt lunch, jättegoda hamburgare...
Busade lite med Emil oxå, så himla go..

Sen åkte vi tillbaka till affären där ja skulle kolla dojjor, hittade ett par skitsköna för 590 spänn, så dom hoppas jag på att dom ska fortsätta vara sköna och hålla i typ åtta år,haha...
Sen vart det matshopping oxå å sen hem..
Nu har vi precis ätit middag å sitter i soffan och jäser,tss..

Och jag fick helt plötsligt en jäkla huvudvärk oxå, skitjobbigt..


nästan som människa

Nu är man nästan som människa igen,hehe...
Har varit lite sliten hela dagen.. Man e så jäkla lättpåverkad nu för tiden,hehe.. Efter typ två öl så var man ju igång, sen blev det ju några till,hehe..
Men jäkla va kul jag hade, dansade som en galning, så jag har träningsvärk i benen idag..

Nu har vi precis ätit middag här hemma, blev lite tidigare idag för jag var hungrig..

Pappa och Martin har hållt på med eldragning hela dagen i princip,så nu har vi sjysst med elen ut till två lyktstolpar och till motorvärmare, ett nytt uttag i tvättstugan.. Skitbra, så pappa fick äta lunch och middag med här idag.
Imorrn ska vi hem till brorsan på lunch, trevligt..


Äntligen

Snart helg, gud så skönt, den här veckan har man verkligen jobbat arslet av sig rent ut sagt... Är helt slut i kroppen, igår var jag så trött att jag höll på å somna på soffan redan vid 19 tiden.. Men imorrn slutar jag 13, såååå skönt..
Då ska jag och en arbetskompis gå och käka lunch någonstans. Sen så börjar själva Pub kvällen vid 16..
Vi har ju en pub på jobbet, på övervåningen så man behöver inte gå så långt,hehe..
Kommer vara en lite speciell kväll med trubadur och så... Och Avtackning av tre stycken som gått i pension i år.. Så det ska bli trevligt..
Och sen har jag ju blivit lovad skjuts hem oxå,så det är bra, då är allt bokat och klart.hehe

Nu ska vi snart käka, kycklingklubbor, ris och currysås, gott gott.


mat?

Usch jag orkar inte laga mat idag alltså, vill verkligen inte, har ingen lust..
Ska försöka övertala gubben om att käka pizza eller nåt.. hehe..

Igår var det full rulle ända fram till klockan 19.. Ungarna hade en kompis med sej hem, eller alltså det var ju uppgjort, dom är ju så små så dom får ju inte gå hem till varandra hur som helst efter skolan..
Men full rulle var det iallafall, förutom typ en kvart när vi åt middagen,hehe..

Idag skulle Felicia haft med sej en kompis igen, men det blev inte av.. Kompisen hade bråkat med sin mamma så hon fick inte åka hit eller nåt sånt, lite svårt å få veta anledningen av en 7 åring,tsss..

På fredag ska vi ha pub kväll på jobbet, ska bli kul.. Hade egentligen inte tänkt gå eftersom min åka-hem-i-taxi kompis inte skulle gå.. Men så erbjöd sej en arbetskompis att jag kunde åka hem med honom, hans tjej skulle komma å hämta honom och dom åker ju ändå förbi här då, kanoners...


seg dag

Jisses vilken seg dag det var på jobbet, men det kanske berodde på att jag var ruskigt irriterad på min chef.. Man kan bli galen alltså..
Vi diskuterade det här med vabben, å han tror han har rätt och jag säger bara vad föräkringskassan sa... Suck..
Nu skulle han kolla upp med försäkringskassan oxå.. Så vi får väl se hur det blir..
Om han har rätt att man inte får vabba när man jobbar natt så tänker ja vägra jobba natt, så är det bara.. Kan ju inte riskera att nån av ungarna blir sjuk då jag jobbar natt lixom..

Idag åt vi gravad/rökt lax, så hmla gott.. Pappa kom förbi med den igår.. Han fiskar ju och gravar och röker själv... gott gott...


jag hittade

Jajamen, jag hittade tillbaka till samma ställa i skogen som förra helgen.. Så nu blev det en massa höstkantareller.. Dom är redan iordningfixade och i frysen, förutom några som vi la i lergrytan tillsammans med kyckligen, blev riktigt gott...

Finns fortfarande en massa småttingar kvar i skogen så om en eller två veckor kan man gå tillbaka igen och plocka massa fler..
Hittade även ett annat ställe att plocka på,så nu har jag två ställen att gå tillbaka till, skoj skoj..
Sen blev det en riktig bergsbestigning påvägen hem,hehe..
Var helt slut efter den skogspromenaden så det var tur att inte ungarna inte var med denna gång,tsss.


svampjakt igen

Idag ska jag ge mig ut på svampjakt igen.. Ska se om jag hittar tillbaka till stället vi var på förraveckan,jag och mamma.. Där hittade vi ju en massa små höstkantareller.. Så antagligen så blir det fångst idag, hehe...

Sen vet jag inte vad som sker, Felicia ska på kalas idag iallafall hos en klasskompis, en av hennes bästa kompisar.. Så hon komme få det kul iallafall..
Paketet är inslaget och Felicia har skrivit kortet så nu sitter hon bara och väntar..
Pauline ska få följa med ut i skogen, fast Martin kommer köra henne på 4 hjulingen till det stället vi ska gå upp i skogen på.. Annars så orkar hon nog inte hela vägen.. Men hon e grymt duktigt min lilla tös.. Hon älskar verkligen att gå i skogen..


storshopping

På förmiddagen idag så åkte vi först en sväng till min mormor och morfar. Hade köpt med mig västeråsgurkor till dom.. Hon gör världens bästa inläggning av gurkor, måste tjyva det receptet någon gång.. Fick med mig två glas med färdiga gurkor, köpte ju gurkor och skickade med mamma för någon vecka sen,.. Men dom måste stå några veckor till för att få den godaste smaken..

Sen åkte vi till maxi och storhandlade, skönt att få det avklarat.. Har börjat med veckomatsedel igen, för det värsta jag vet är att varje dag efter jobbet komma på vad man ska äta, värst är när jag jobbar natt, och nyvaken står på ica, suck...

Är fortfarande ganska sliten efter den här ganska så sömnfattiga vecka, tar nog några dagar innan man är sig själv igen... Ska bara ta det lite lugnt resten av dagen, eventuellt kommer några kompisar på fika, vi får se...


som jag anade

Som jag anade när jag gick och la mig så fick jag knappt sova nåt.. Eftersom dagis är stängt för planeringsdag så har jag Pauline (5år) hemma.
Hade förberett henne redan igår om att jag behöver sova när jag kommer hem. Och när jag kom hem imorse var hon jättesnäll.. Jag ställde risifrutti och färdiga mackor längst ner i kylskåpet så hon kunde hämta om hon var hungrig...
Jag hade lovat henne popcorn oxå.. Något av hennes favorit, så det tänkte jag skulle funka bra, men tji fick jag..

Precis när jag somnat kom hon in, då ville hon se en annan kanal på tvn helt plötsligt... Sen kom hon massa med gånger för att fråga när vi skulle hämta Felicia på skolan... Suck..

Halv tio gav jag upp och gick och la mig här i soffan istället.. Så jag antar att det blir tidigt i säng ikväll,hehe


snart helg

Gud så skönt att det snart är helg, är så jäkla trött..
En natt kvar, men imorrn blir det nog inte mycket sömn.. För då är Paulines dagis stängt..
Förhoppningsvis får jag sova någon timme iallafall..
Sen om jag är tillräckligt pigg ska jag åka och hämta ut mitt pass som är klart.. Sen hämta ut ett paket åt morsan, om dom nu tillåter det.

Men det återstår att se som sagt, vet ju inte alls om Pauline låter mig sova..

Är lite trött på mat oxå,så tråkigt att hitta på nåt varje dag, man har lixom kommit in i en sväng där det känns som om man bara äter samma sak varje dag, fast det gör man inte..
Ingen fantasi alls..
Kom gärna med förslag..


lite mindre förbannad

Nu är jag inte lika förbannad längre, bara lite...
Har pratat med försäkringskassan och dom säger att man får vabba även om man jobbar natt, så på måndag när jag har dagskift igen så ska jag ta ett snack med arbetsledaren och produktionschefen..
Även om det är ett företagspolicy dom har så ska man fasen få vabba om barnen är sjuka...
Och säger dom att man inte får det så får jag helt enkelt sluta jobba natt, och då blir dom inte glada vill jag lova..
För dom är jätteglada över att jag tar nattpasset varannan vecka, för vi ska köra skift, då får det inte bara vara en och samma person som kör varje vecka.. Det hade vi förut. Förra året jobbade jag natt i typ 3 månader i sträck.. Blev helt knäpp till sist och då införde dom skiftet..
Men som sagt, om dom vägrar lta mig vabba när barnen är sjuka så kan jag inte jobba natt längre..

så jävla irriterad

Nu är jag så jäkla irriterad och förbannad så det är inte sant..
Messade min arbetsledare att jag skulle ta ut vab eftersom Felicia är sjuk och då kan jag ju inte sova på dagarna, inte tillräckligt iallafall.. Var som en zombie på jobbet inatt.. Så jag messade honom alltså att jag tar ut vab inatt så jag får sova ordentligt, klarar inte av att jobba när man typ går in i saker och ögonen går i kors..

Han ringde upp mej nu på eftermiddagen och sa att eftersom jag jobbar på natten och min man är hemma me barna då så kan jag inte ta ut vab, eftersom min arbetstid ligger på natten denna vecka och inte på dagen när Felicia behöver mig.. Ehh va?
När ska jag sova då? frågade jag honom, då frågade han mig när Martin kommer hem..
Vid 17-18 sa jag då.. Ja men då kan du ju gå och lägga dig då eftersom du inte börjar förrän vid 22... Alltså hallå????
Hur skulle jag kunna sova här hemma mellan typ 18-21 när två barn är hemma, varav en är sjuk och en är en sprallig 5 åring.. Och sen så räcker inte 3 timmars sömn för mig, garanterat inte...
Jag sa att jag får väl ta ut en special dag, vi får 5 stycken dagar per år att ta ut som inte är semesterdagar.
Då sa han att vi får se sen hur vi ska fylla i den här natten på pappret att det ordnar sig...

Till saken hör ju att vi ligger jäkligt mycket efter och det är ju det som stör dom, sen att dom inte fattar att vi jobbar arslet av oss och att det är planeringen som lagt in för mycket, vi hinner inte även fast vi har maskinen igång dygnet runt..

Sen ringde han nu igen och sa att han pratar med produktionschefen och han sa oxå att jag inte kan vabba när jag jobabr på natten... att jag isåfall får sjukskriva mig... Puckon..

Ska fråga dom på måndag hur många timmar dom sover per dygn om dom tror att jag ska klara mig på 3 timmar, sen så har ju dom visserligen ett stillasittande jobb, inte lika utmattande kanske...

Nä jag är riktigt irriterad...


VAB

Jag pallar inte en till med så här lite sömn, så nu blir det till att vabba...
Fick inte sova sålänge idag heller, så jag har redan bestämt att jag inte åker till jobbet inatt.. Kommer fasen kollapsa då eller nåt.. Trött, grinig och otrevlig blir man när man är så trött..
Nu har jag sovit typ 8 - 9 timmar sen i söndags morse, är det nyttigt??

Nu ska ja slappa på soffan ett tag, tills jag ska hämta Pauline..


RSS 2.0