Sportlov

Nu är det sportlov här hos oss. Jag är sjukskriven fortfarande, tills på onsdag ifall inte läkaren jag ska träffa i eftermiddag förlänger det. Har fortfarande ont i handen.
Felicia sitter här brevid mig i soffan och snorar och hostar. Pauline är med sin morfar i husvagnen och har det mysigt med fiske och massa annat skoj. Och Martin jobbar.

Jag sitter typ hela dagarna nu när jag är hemma och kikar runt på massa fina virksidor, har sparat ner en massa fina mönster på olika saker. Jag hoppas verkligen att min hand blir bra snart så jag kan börja göra nåt igen.. Som att jobba kanske,tsss.

Nä men det börjar bli lite tråkigt att inte kunna göra nåt. Tänk om det varit foten jag opererat istället, jisses vad mycket jag hade kunnat virkat då...

Sjukt

Host och snörvel. Här var det sjukt hus. Martin kom hem i måndags från jobbet, var hemma hela veckan. I torsdags började jag få ont i halsen, i fredags kunde jag knappt prata och idag är hostan från hell här. Suck.

Denna vecka är det ju sportlov i skolan. Pauline åkte med min pappa till husvagnen igår, hon var helt speedad på morronen å packade väskan vid 6 tiden,tsss. Om jag blir vidare sjukskriven så får ungarna sportlov annars får dom vara hemma till på onsdag.

Igår hämtade Martin hem sin motorcykel oxå, den ska säljas å det var en dam här i från Ösmo som ville kika. Men tror ni fanskapet startade när han kom hem då (körde hem den på släp)... Suck, så Martin var ute å höll på med den lite, skulle testa å rulla igång den i en backa en bit bort. Det slutade med att jag fick åka å försöka hjälpa till, sen ringda ja mamma så hon kom å bogserade (självmordskandidater) å jag låg en bit bakom i min bil. Phua lite nervigt..

Men hem kom vi.. Sen hjälpte jag Martin så gott ja kunde me en hand å montera ner hojen. Så kom damen och kikade på hojjen. Vi hade sagt att den bråkade men att vi skulle fixa det.. Hon var riktigt intresserad, Och medans hon var här så fick vi igång den. Så jäkla skönt.
Så hon kommer tillbaka senare i veckan om det är finare väder. Började ju snöa igår mitt i allt.

Sen var det mest å ta det lugnt å glo på tv.

Hand jäkeln

Så var man till sköterskan imorse för att kolla till handen. Så bort med bandage, plåster och tejp. Och visst fasen så glipar det fortfarande.
Så på med ny tejp på hela såret, på med nytt stort kompressplåster och på med nytt bandage.
Hålla handen stilla ytterligare flera dagar, ta det lungt och högläge. Suck.

Tillbaka på måndag igen, då ska jag få träffa läkare oxå. Beroendes på hur såret ser ut då så kanske jag blir vidare sjukskriven. Dubbelsuck.

Så nu sitter ja hemma i soffan igen.

Promenad

Har varit ute å promenerat nu några dagar,så skönt när vägarna nästan är fria från is och snö. Igår var det visserligen väldigt halkigt och kallt. Idag var det blött å ruggigt. Men ändå skönt å komma ut nu när man suttit hemma så länge. Behöver röra på mig, känns som om man bara sitter hemma och blir fet nu. Inge kul.

Imorrn får jag nästa dom om min hand. Ska tillbaka till sköterskan och ska ta bort det dom satte dit sist(tejp,plåster och bandage) så får vi se hur det ser ut. Hoppas det börjar läka ordentligt nu för nu börjar jag tröttna på det här.

En grej jag tänkte tipsa om är appen runkeeper, så himla kul å ha den igång när man är ute och går eller joggar. Den säger till var 5e minut hur långt man gått och vilken snitt hastighet man har.
Det blir verkligen som en tävling med en själv. Blir automatiskt att man går snabbare eftersom man vill få ner snitt tiden. Iallafall jag. =)

Is, is och mera is

Så irriterad. Nu har det frusit på igen. Halkbana på vägarna och igen isad bil. Kom knappt in i bilen, sen att skrapa alla rutor med vänster hand är inge kul.
Is även på insidan så det var bara å öka värmen å fläkten på max och sen vänta,vänta vänta. Till sist kom vi iväg till skolan.. Phua..

Har fortfarande väldigt ont i min hand, måste ha världens otur vad gäller läkning. Ska tillbaka till sköterskan på onsdag och kolla hur såret ser ut, hoppas det har läkt nu iallafall. Att det bara ömmar nu.

Så här såg handen ut förra onsdagen.


När hon tagit bort alla stygn så glipade det hela vägen. Såg inte så kul ut. Men jag är ju lite knäpp så jag studerade ju såret noga,haha... Värst här högst upp,mot handflatan. Så det ska som sagt bli spännande att få se på onsdag om det ser bättre ut.

Pussel

Nu äntligen är jag klar med mitt ena pussel. Det var riktigt svårt, inte många skarpa konturer. Men det blev skitfint.  1000 bitar är detta på.
Nu måste jag bara komma på nåt bra sätt å sätta dit ramar.

Läckert va?! bra sysselsättning när man inte kan virka..

Syfestivalen

Idag var det dags för vårens syfestival i Älvsjö. Jag och mamma åkte dit till öppningen, jisses vilka köer det var in, det var det förra gången oxå. Men som tur är så skingrar sig folket ganska bra innanför dörrarna så det var inte så trångt då. Vi gick ett varv och kikade, sen gick vi å åt varsin macka.
Sen började själva shoppingrundan. Kruxet var bara att komma ihåg vart grejjerna fanns som man ville ha.

Köpte två nya virknålar, massa garner hehe. Så sjukt kul när det är typ 10 nystan för 150:-, eller 3 för 100:-,man får så mycket då lixom.
Sen köpte jag även trasmatte remsor, fast det ska inte bli en matta utan en korg...

Ja jag hoppas verkligen min hand blir bra snart så jag kan börja fingra på allt nytt. När jag kom hem så hjälpte ungarna mej att kolla igenom mina garner... Hade visst en hel del,uuups...

Det shoppade jag, fattas två nystan på bilden för dom var till ungarna så dom försvann fort =)

Skulle ju fota

Men självklart så var batterierna i kameran slut och laddaren borta. Så jag letar igenom datan på några gamla bilder.

duk En stjärnduk jag gjort, den måste blockas bara.


Timmy Lamm som blev en namngivningsgåva.


Handledsvärmare till mig, som dottern stal =)

En duk jag gjort i riktigt gammalt garn jag fått av min mormor.

Det var några saker det, såg att jag måste sortera bland mina foton nu när jag letade efter bilder. Så det ska jag göra nu.

Garnbyte

Nu är det dags för ett garnbyte på en sida på FB som jag är med på. Jag missade förra vändan men denna gång ska jag vara med. Skitspännande.
Här kommer mina svar på frågorna.


FRÅGOR TILL BYTET:

Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?
Jag tycker om de flesta garnsorterna förutom ull.
Vilken eller vilka är dina favoritfärger?
Orange i olika nyanser =) och grönt,svart
Vad tycker du mest om att virka till våren?
Tunna fina sjalar och hårband, virkade hattar mm
Har du något drömprojekt att göra som är garnrelaterat?
Håller på med en stooor filt i hexagoner, den SKA bli klar någongång. Har lite svårt för stora saker annars.
Vilken sorts virknålar tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? ergonomiska?)
Har aldrig haft nån ergonomisk virknål, men kanske skulle behöva då jag har problem med händerna, annars kör jag med metall
Har du något hantverk du är sugen på, men ännu inte vågat/hunnit testa?
Ska lära mig svarva, ska få en träsvarv av min morfar
Vad tycker du om att unna dig själv?
hmmm garn kanske ;) annars är det väl tiden för en långpromenad
Vad gillar du helst att dricka? Någon speciell favorit?
cola och kaffe latte
Favoritgodis?
lakrits
Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom virkning? (Spinna, scrapbooking, stickning osv.)
Stickar

Någon annat stort intresse som du brinner för?
Vara med familjen, pyssla om våra råttor, lägga pussel
Vilken slags böcker (ej virkning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?)
Deckare
Har du några allergier mot livsmedel? Något annat som är bra att veta? Ex Du eller någon i familj inte tål Ull osv
Är allergisk mot en del ingredienser i matlagning, skicka inte morötter ;)   Vi tål inte ren ull i denna familj



Det var mina svar det.... Riktigt spännande det här hihi..

Starta igen

Man kanske skulle starta upp denna blogg lite igen. Lägga upp bilder på fina saker man gjort och så vidare.

Just nu så virkar och stickar jag ingenting eftersom jag är sjukskriven.
Opererade min hand för karpaltunnelsyndrom den sista januari. Var och skulle ta bort stygnen i förrgår,då hade det inte läkt ordentligt så nu har jag fortfarande bandage och tejp och grejjer.
Så just nu vet jag inte hur länge till jag kommer vara hemma från jobbet.

Det tråkigaste är ju såklart att inte kunna virka, har massa projekt pågång.. =(

Ska se om jag kan fota lite grejjer sen som jag gjort å lägga ut en bild på dom.

RSS 2.0