Marknad och kalas

I helgen så var det den årliga Ösmo marknad. Självklart var vi dit.
Men på lördagen jobbade Martin så jag tog med mina ungarna till Nynäs där jag hade bestämt träff med Edita. Där satte vi oss på ett café och hade lite virkdejt.

Ungarna var väl lite lätt uttråkade när deras mackor och dricka var slut. Men vad händer då? Jo någon börjar prata i en mikrofon typ 100 meter bort. Där står en liten scen. Så ungarna traskar dit och kikar. Det visar sig att det är stjärnskotten finalen där. Typ en talangjakt för barn. 
Sen helt plötsligt så dyker Young Blood upp på scenen.
Då var ungarna glada ett bra tag till å jag kunde sitta och virka och snacka skit med Edita i lugn och ro. hihi..

Sen blev det hem och gå ner till marknaden där vi tillbringade några timmar.

På söndagen så tog vi det lugnt på förmiddagen. Sen vid 11 tiden någonting så åkte vi iväg. Skulle på en liten shoppingrunda. Ungarna skulle ha skor, jag skulle ha nya träningsskor, ny pump till poolen, present till Knut mm mm

Så det blev en riktigt shoppingrunda. Sen vidare hem till Erik, Carola och Knut där det var kalas. Riktigt trevlig men jäkligt varmt.

Tror det är därför Felicia varit lite dänkt och dålig här nu. Har haft henne hemma igår och idag med huvudvärk och allmänt seg.

Men nu är det lite kyligare ute igen. Tycker faktiskt att det är rätt skönt.

Bebisarna

Måste ju lägga upp lite bilder på våra bebisar, dom är så himla söta och vi kommer nog behålla alla 8. =)
Har ett gäng gamlingar här hemma nu så det är bra med lite bebisar.


Ska ta lite dagsfärska bilder senare, nu är dom knappt stilla i två sekunder så det är lite svårt.

Ska snart packa iordning virkväskan. Fåse vilket projekt jag ska ta me mej idag.

Nu är jag igång

Nu känns det som om jag verkligen kommit igång med träning igen. Har iallafall rätt inställning just nu.

Har varit iväg på 3 pass sammanlagt hittills å fler ska det bli. Har ju köpt årskort nu som räcker till september nästa år.
Plus att jag kommit på en riktigt god frukost att ta med till jobbet. Så nu känns det som om det rullar på.
Tjyv vägde mig lite igår, såg ganska bra ut tycker jag. Tänkte ta väg och mät dag imorrn igen. Har inte riktigt bestämt mig än för vilken vecko dag jag ska ha så det får bli lite olika så det blir variation.

Idag vart jag riktigt stolt över mej själv. Vi hade inventering på jobbet idag. Och det var min tur att vara den som stannade kvar om det behövdes. Hade räknat med en dag som slutade runt 19 för det är den tiden vi brukar sluta. Så då hade jag alltså missat dagens zumba pass. Men mitt på dagen så kändes det som om det inte skulle göra nåt för jag hade så jäkla ont i huvudet och var skittrött. Men så slutade jag halv 5 så då bestämde jag mig för att gå på zumban. Så nu är jag nyduschad och stolt,hihi.

Imorrn ska jag ta me mej ungarna så ska vi på virkdejt med en arbetskamrat till mig. Ska bli mysigt,

Några små goda recept

Nu när jag börjat tänka lite mer på vad jag äter så har jag sökt runt på nätet på en massa olika bra och nyttiga frukostar och mellanmål. Har hittat några recept som jag provat och som jag verkligen tycker om.

Skriver även in allt jag äter på matdagboken riktigt bra sida. Det tråkiga är att om man vill kunna göra vissa saker, eller se vissa recept så måste man vara betalande medlem, det är inte jag.
Men iallfall här kommer några recept.

keso ostkaka

8 ägg
6dl vispgrädde
500 gram keso

sen kan man ha lite mandel i om man vill, det tar inte jag.
Man blandar ihop allting till en röra/smet. Häll allt i en ungsform. In i ugnen i 200 grader ca 25 minuter. Den är ganska lös i konsistensen då den är varm men stelnar till då den svalnat. Riktigt gott är det.
Testade att ha i en msk kanel i senaste omgången jag gjorde, blev gott det oxå. Man kan servera med sylt om man vill.


Keso plättar ca 14-16st

2 ägg
3 msk dinkelmjöl
250 gram keso
1 msk äppelmos
lite kanel

Vispa ihop ägg och mjöl, blanda sedan ner keso, äppelmos och kanel. Stek på medelvärme precis som vanliga plättar.

Riktigt mäktiga och goda.


Imorrn blir det ett sh´bam pass...  =)



Trädgårdsarbete

Nu jäklar sker förändringar på tomten. Fick ju för mig i höstas att vi skulle plana ut tomten. Bort med kullen och sen plana ut och gräsmatta.

Så det var ju bara å starta igång. Vi hann med lite i höstas innan frosten kom. Sen startade jag upp igen i  torsdags. Och så fortsatte vi idag.

Men det gör ont med en heldags trädgårdsarbete

men bra blir det 
Sen var vi iväg och fiskade lite. Pauline tjatade eftersom vi hittade massa maskar när vi grävde på tomten.


Sen var jag ju å zumbade igår. Skit kul att komma igång igen.

förebilder

Har aldrig i mitt liv tagit före bilder förut. Det gjorde jag precis alldeles nyss. Ser idag som min startdag. Nu ska jag verkligen ta tag i vikten... Eller nä inte vikten, men kroppen. Vikten ska man egentligen skita i, men jag har den med iallafall på ett hörn.

Håll i er, här kommer före bilderna. Inte för att jag tror att så många kikar här inne, men det gör inget. Gör detta för min egen skull.


Om 4 veckor kommer det nya bilder. Det lovar jag. Och jag hoppas verkligen att de kommer se lite annorlunda ut.
Vikt och mått igår 17/5-12
vikt: 88,5
midja: 91cm
mage: 109cm
stuss: 110cm
vä lår: 61cm
vä arm: 33cm
Sådär ja, så var det ute bland folket oxå..haha... Nämen skämt å sido, bättre att skriva ut att man försöker ändra på sitt liv genom kost och träning så att alla vet.
Är med på en sida på facebook oxå, skitbra sida för enbart tjejjer som vill bli hälsosamma. Komemr bli bra det här.
Ska försöka bli bättre på att skriva här oxå, lägga upp lite recept och så kanske.



Bokat två pass

Nu måste jag försöka ta tag i detta med vikten igen. Den har bara gått uppåt senaste tiden trots att jag aldrig förr varit ute på så många promenader eller joggingturer.

Började väga och mäta för ca 1½ månad sen. Vikten har gått uppåt men vissa mått har gått neråt så jag hoppas att det är en del muskler som tillkommit oxå.

Nu har jag bokat in två pass på nynäsfriskcenter, där vi tränade hela förra året. Så imorrn blir det ett zumba pass och på tisdag blir det ett sh´bam pass. Ska bli riktigt kul, ser verkligen fram emot det.

Idag har vi varit ute och grävt en massa på tomten oxå. Matdagboken så gav det mig 1100kcal plus. Haha.. Kommer aldrig upp i dessa kcal som den vill att jag ska äta.

Långhelg nu, så imorrn får vi sova lääänge.tssssssss

Vår

Så var äntligen våren här. Så himla sköna dagar nu. Kändes så jäkla bra förra veckan då jag var ut och joggade och verkligen kände framsteg.

Sen så kom då våren. Med sol och värme och alla träd knoppade osv. Jippi så skönt.. Eller inte.
Mår skit. Ögonen svullna, röda och kliande, halsen tjock och kliar och näsan rinner. Och då tar jag ändå alla mediciner som jag ska. Fy... Trodde imorse att jag inte skulle klara denna arbetsdag. Men det gjorde jag. Men mår inge bra. Mår jag imorrn som idag så kommer jag nog stanna hemma.


Men ändå så gillar jag våren, trots allt skitsnack här ovan. =)
Men det tråkiga är att jag inte kan jogga. Halsen tjocknar igen direkt. Men powerwalk funkar, har blivit några stycken de senaste dagarna. Vissa dagar två eller tre promenader, =)

Hoopas jag snart mår bättre så jag kan ut och jogga igen. Saknar det.

RSS 2.0