Jobbigt

Har verkligen fått in rutin i joggandet nu. Känns tråkigt de dagar jag inte kommit ut, även om man inte alltid springer långt.

Idag blev det ingen runda. Slutade halv två, hämtade ungarna sen åkte vi till Huddinge.
Ville hälsa på mormor. Riktigt jobbigt var det. Men ändå skönt att hälsa på henne. Även om hon inte orkade prata direkt så förstod hon att vi var där och vilka vi var. Barna fick gå in en snabbis bara.

Som sagt riktigt jobbigt just nu. Kan ha varit sista gången jag träffade henen idag. Man vet inte alls hur länge till hon kommer leva. Men antagligen inte mer än max ett par dagar. Just nu äter hon ingenting, inte ens sina mediciner. Så klarar man sig inte länge. Sköterskan som kommer morron och eftermiddag tror inte det är så långt kvar heller.

Usch...

Spring i bena

Ja detta kanske kan bli en vana. Att ge sej ut och springa efter jobbet. Riktigt skönt är det, men jobbigt självklart. Är ju inte direkt vältränad om man säger så.
Det som är skönt med att jogga är att tänka. Ja alltså det blir ju så att man tänker en hel del när man springer eftersom man inte har nån att prata med. Har självklart musik i öronen.

De senaste två veckorna har jag verkligen behövt jogga av mig lite tankar. Förra veckan var det jobbet som man tänkte på hela tiden. Massa upp och nedgångar där.

Denna vecka har det varit min mormor som varit i mina tankar. Tyvärr inte så långt kvar för henne nu. Nu vill hon inte längre. Kroppen håller på att lägga av helt.


Helt klart skitjobbigt.

2 promenader

Idag har jag varit riktigt duktig. Eller inte till en början, orkade inte ge mej ut på promenad imorse när jag vaknade. Utan den fick bli efter frukost.
Har börjat försöka komma igång med lite jogging oxå. Så jag varvar powerwalking med lite jogg. Lite som i intervaller.

Idag testade jag en ny app för mig. Endomondo heter den. Fungerar lika som runkeeper. Men tyckte att endomondo är snäppet bättre.

Så första rundan statistik ser ut såhär (håller på å kikar på hur jag ska få hit den

http://www.endomondo.com/workouts/hctH10qccqM


Riktigt skön runda. Men bara asfalt. Så liiiiiiite ont i vaderna fick jag.

Sen på eftermiddagen tog jag och Martin en snabb promenad, mest för att checka läget om det var torrt nog att gå den rundan.. Och ja, nästan torrt nog.. =)

I kalendern där på sidan så ser man lite olika gubbar, det är de övningar jag  gjort. Använde detta program första gången idag. Så hittills ser det ju bra ut..



Annars så har vi fixat lite på altanen. Miley (kaninen) har fått flyttat ut från uterummet till sin bur ute på gräset nu. Martin har sopat och fixat och grejjat. Jag har tittat på.. =) Ni anar inte vad beroende av två händer man är. Försök lyfta upp en kartong med en brödrost från en hylla med bara en hand... Inte lätt..

Tuff vecka

Äntligen fredag. Idag blev en massa saker på jobbet lösta. Så himla skönt.
Hade lsutförhandlingar om arbetstider och grejjer idag. Möte först 10, sen uppehåll och diskussioner sen möte igen klockan 13. Efter lite ändringar från våran (fackliga) sida så löste sig allt bra. Hoppas alla är nöjda.
Men det finns ju alltid de som inte blir nöjda hur man än gör.

Sen var jag uppkallad på ytterligare ett möte. Hade ju mailat våran personalansvariga på jobbet om att jag var missnöjd eftersom jag inte fick någon hjälp när jag kom tillbaka från sjukskrivning osv.
Så nu har vi fixat en rehab plan oxå.. Så mycket har blivit löst idag, riktigt skönt.

Men nu är jag helt slut. Blir riktigt tidigt isäng idag tror jag.

Hemlispaketet

Tjohoo idag kom mitt paket från min hemlis. Tror jag vrålade så mamma fick lock för örat,haha. Pratade me henne i telefon då jag gick till brevlådan,tsss

Öppnade å det var såååå massa fina saker där i. Cappucino,ansiktsmask,lakrits, härligt garn och en allergivänlig morot =)


Sen till en annan sak. Hade ju möte i dag med fackklubben. Det gick faktiskt ganska bra, var riktigt jobbigt ett tag då vi tog in chefen oxå. Men det känns ändå ganska bra nu efteråt.
Sitter kvar månaden ut som ordförande, sen blir jag sekreterare och en annan ordförande. Så får vi se om det kan bli nåt av det här.  Tvivlar..

Men just nu känner jag mig lättad iallafall, så det är skönt.

Var precis ut på en kvällsrunda, så skönt.  4,5 km powerwalk varvat med jogging.
Ska försöka få in några pass i veckan, jogga kan jag ju även fast handen inte är helt hundra än.

Schleten

Känner mej lite trött å sliten just nu.
Vart tillbaka på jobbet i en vecka bara, men det var en riktigt påfrestande vecka. Massa psykisk terror, men nu är det rätt lugnt. Tror jag: Det är nog snarare så att jag skiter i allt,hehe.

På onsdag ska vi ha ett möte som antagligen gör att jag kan slappna av lite mer.
Inte bara det som jag skrev i förra inlägget som gjorde att det rann över för mig. Har haft en ruskigt jobbig höst och vinter på jobbet. Är som sagt ordförande för våran fackliga klubb, vilket jag enbart blev för att klubben skulle finnas kvar då förra ordf gick i pension. Men sen har det hänt en massa saker på jobbet som jag fått skiten för. Flera kollegor som typ frusit ut mej osv.

Jag är ganska stark, svalde det mesta och klarade mej igenom det. sen kom det där förra veckan bara som en smäll på käften så allt rann över. På onsdag ska vi ha årsmöte då kommer en snubbe från förbundet ut. Och jag tänker då aldrig mer sitta med i styrelsen där. Så sen kan jag slappna av.

Tar det fortfarande väldigt lugnt med virkandet, handen har fortfarande inte läkt ihop. Just nu börjar jag undra om den någonsin kommer göra det.

Sen läste jag precis att min hemlis eventuellt postat paketet idag,tjohooo..  =)

Sååååå förbannad

Idag var en riktigt hemsk dag. eller eftermiddag ska jag väl säga.
Ända sedan jag var tillbaka på jobbet i måndags så har det enda min chef sagt varit typ hej.
Jag jobbar 7-16 varje dag, men varannan vecka jobbar jag 6,30-16 och slutar 13,30 på fredagar.
Idag kom han å sa till min kollega som jobbar som jag fast tvärtom att hon skulle börja tidigt varje vecka tills jag är helt återställd i handen och kan jobba fullt ut.
Är ju maskinoperatör men nu eftersom handen inte är helt bra än så sitter jag vid en dator och gör arbetsbeskrivningar till varenda maskin på jobbet.

Blev så himla arg då jag gillar de veckor jag börjar tidigt och får sluta tidigt på fredagar. Har tex börjat halv 7 varje dag denna vecka. Till saken hör att han inte pratat med mig någonting utan tar för givet att kollegan ska säga till mig.

Jag var som sagt riktigt arg och vad händer när man är riktigt riktigt arg, jo man börjar gråta. Iallafall jag. Men jag klarade mig iallafall tills jag satt i bilen påväg hem och pratade i telefon me mamma.

Så jag smsade chefen (kunde inte riktigt prata) och ifrågasatte, men han fattade ingenting. Sen när jag skrev att det var diskriminering att ändra mina tider till det sämre för att jag varit sjukskriven pga en maskin på jobbet pajjat min hand osv (var ganska så arg ja) så dröjde det typ en halvtimme sen ringde han upp och var väldigt len i käften.

Så nu så får jag ha mina vanliga tider kvar, måste bara bevisa att jag kan göra en grej i morronbitti, men det kommer inte vara några problem.

Nu sitter jag i soffan och är helt slut.. Riktigt påfrestande sånt här.

Första gången mina barn såg mig gråta och dom är 8 och 10 år. Dom blev helt chockade,stackarna, och undrade vad dom hade gjort.. =)

Första dagen

Första dagen på jobbet på 6 veckor. Lite halvkul. Men gnälltanterna och gubbarna fanns ju kvar, som vanligt. Allt var sig likt om man säger så. Fick sitta vid datorn och jobba så kunde vila handen lite. Men ont gjorde det.

Gjorde rent idag idag, ser fasen inte fint ut såret. Men det är väl bara å fortsätta och härda ut.


Dagens hand bild.

Nu sitter jag å kikar på Pauline som spelar kinect, helt galen är hon. Men kul att titta på.


Mycket hand snack här på sistonde, men det är ju det allt kretsar runt just nu för mig.

Virk café

Vilken härlig dag det var idag. Solsken å varmt. Vi hade lite städar dag på fm, eller det var mest gubben som städade och jag plockade litegrann. Svårt för mig å duscha rått burarna med handen i bandage. Vi hade dörren öppen under städ racet,riktigt skönt.
Sen promenerade jag med Pauline upp till kyrkan för idag var det äntligen dags för riddarskola igen. Som hon längtat.

Sen traskade jag hem igen, satt vid datorn en stund.
Sen begav jag mig ner till Nynäs där jag och Edita bestämt virkdate. När jag kom fram till Jannis café så var hon redan där, vi satte oss ute i solen. Den värmde på riktigt bra, men sen drog den runt hörnet så då gick vi in å satte oss. Så mysigt å sitta å virka,dricka kaffe å snacka skit. =)

Hann visserligen bara med två rutor på typ två och en halv timme, men det var mycket pratande plus att jag var tvungen å nysta om ett nystan. Jag skyller på det iallafall. =)

Nu har vi precis ätit middag å jag har bänkat mig i soffan och ska göra något varv på flodhästen. Den måste ju bli klar snart för jag har två andra mönster här hemma nu som jag bara måååååste göra.

Bild på mönstrena kommer senare då jag börjat.

Virkfri dag

Får nog ta en vilodag från virkningen idag. Fick jätteont i handen igår kväll. Har säkerligen använt handen för mycket. Tråkigt, men men lika bra å vila så kanske den blir bra till slut.
Imorrn ska jag iallafall virka lite. Ska med en jobbar kompis till ett café å virka lite imorrn. Fåse om några andra dyker upp. Men vi kommer ha skitskoj ändå. =)

Såhär såg min hand ut igår när jag gjorde rent den.



Ser inte allt för fint ut, fick sätta på ny tejp då det fortfarande glipar en del.

Stooor flodhäst

Ujuj, börjar undra om flodhästen kommer bli naturlig storlek. Den blir riktigt stor iallafall. Har ca 20 varv kvar på kroppen fortfarande.


Tror Pauline kommer bli nöjd iallafall.

Har satt upp några rutor på blockning nu oxå. Satt och funderade på hur jag skulle göra. Har ingenstans att sträcka dom på. men så kom jag på, baksidan av soffan.


Och där kanske dom får stanna.

Ont

Aj, nu gör det ont i handen. Gör det alltid den dagen jag varit där och dom håll på å pillat på såret. Hann göra några varv på flodhästen iallafall. Pauline har tjatat om en flodhäst ända sen långt innan jag opererade handen, men jag hann inte göra någon då.

Jaja, bara å vila lite så kanske ja kan göra några varv till lite senare.

Sista besöket

Idag var jag på förhoppningsvis sista besöket för att lägga om såret i handen. Börjar se riktigt fint ut, men det är fortfarande lite glipor i, som vi nu tejpade om.
Så på måndag ska jag jobba igen, hur man nu ska klara det. Visserligen så ska jag inte köra maskinen, men jag kommer ju vara helt slut om dagarna,haha.

Har fortfarande ingen aning om vem det är som ska skicka det hemliga garnpaketet till mig. Har en liiiiiiiiiiiten aning, men det är säkert helt fel. haha.

Min hemlis är mej verkligen hack i häl, så skoj detta.

Nu ska jag fortsätta göra några varv på en flodhäst.

Garnaffärer

Idag var jag och mamma till stadens två garnaffärer, har faktiskt inte varit inne i nån av dom. Två små mysiga butiker med massa massa garn. Stog bara å tittade,hihi.
Fick med mej två nystan hem, som visade sig vara i helt fel ton än dom jag hade, men skitsamma. Kan man göra något annat av sen.

Fick en ledtråd igår oxå, tack tack.. Flera ledtrådar vill jag ha,kom igen nu... =)

Den jag ska skicka till har jag en känsla av att hon är mej på spåren... Hack i häl om man säger så.. Men jag vet inte riktigt när det är man ska avslöja sej heller. Så jag håller lite på det.

Nu ska jag fortsätta lite på mina rutor jag pysslar med. Kommer gå åt en hel del om man säger så.

Soligt

Så härligt väder. Har precis varit ute på en powerwalk på 3,35km... Ville så gärna ta några joggingsteg, men hostan sätter stopp för det =( Likabra å vänta ut förkylningen ordentligt så det inte blir värre igen.

Igår fick som sagt nya fönster, men inte fasen putsade de dom. Han sa att eftersom han hade på lim så måste det få torka. Så att som idag skulle jag kunna putsa dom...Ehhhhh kanske inte. Dom e renare än dom gamla iallafall. =)

Bytte precis plåster på handen oxå. Ser väl sådär ut. Tejpbitarna sitter kvar iallafall.

Kanske inte skulle ha rivstartat virkningen igår,hehe. Men det är ju såå kul.

Sen det här med hemlisbyte, hmmm jag hänger inte med så mycket på ledtrådar och så på fb sidan. Men jag tror inte jag har fått nån, eller jag vet inte.. Äsch svårt det där.

Har varit in på min hemlis sida och kikat lite och skrivit en kommentar, men det konstiga är att jag ser att det står en 1 efter kommentarer, men när jag trycker där så ser jag inte det jag skrivit. Lattjo.. Så undrar om den verkligen kommit fram. Får testa igen lite senare.

Har gjort några fler rutor nu iallafall till min filt, eller om det ska bli en väska, vi får se helt enkelt.



Provar lite

Nu orkar jag inte vänta längre. Jag testvirkar litegrann. Eller det gjorde jag redan igårkväll. Det går ganska bra. Gör lite ont och spänner en hel del. Har ju fortfarande tejp över såret på några ställen. Men riktigt kul var det.
Felicia fingervirkade ett helt nystan med sock garn, kommer inte ihåg vad det hette men det hade jag beställt från tyskland iallafall. Och nu ska det bli en tjock grytlapp. Använder mej av 12mm virknål och bara fasta maskor.


Sen så fick jag för mig att nysta upp matttrasväven (vad det nu heter) som jag köpte på syfestivalen. Köpte en påse för 50:- som jag tänkte virka mej en korg av. Ska bli en korg att ha på ett litet hörnbord vi har i vardagsrummet där pågående projekt ska ligga i.
Och jisses va stora nystanen blev. Blev två nystan då de hade skarvat ihop. Fick kramp i handen när jag skulle nysta upp det,hihi.


La min snusdosa framsör så man kan se storleken på bollarna. =)


Just nu sitter jag och väntar på att fönsterbytargubbar ska komma. Vi ska få nya fönster i köket,vardagsrummet och Paulines rum. Vägverket betalar. För de som inte vet så har dom ju byggt en motoväg nu ner till Nynäshamn, och den går precis utanför oss. Är visserligen en bullervall emellan men dom kom hit i höstas och kikade och frågade om vi ville byta till bättre isolerglas.
Vi störs inte alls av vägen, mest på sommaren när man sitter ute. Men nya fönster tackar man ju inte nej till. Så nu behöver jag i vår putsa fönstrena, för det hoppas jag verkligen att dom gör när de satt in de nya. Nåt jag verkligen avskyr att göra.

Hemlig kompis

Så där ja nu har vi fått våra hemliga kompisar i garnbytet. Ska bli riktigt kul, har varit inne å kikat på hennes hemsida. Men inte skrivit något ännu. Känns lite läskigt på nåt sätt. Tänkt om man råkar göra bort sej,haha.
Typ skriver ett litet kryptiskt meddelande, men så råkar man stå som avsändare eller nåt. Skulle vara typiskt mej alltså.

Jag och Filli har precis kommit hem från en promenad på ca 3 km.. Riktigt skönt i solen. Men kyligt. Testade ett par andra skor eftersom min gympadojjor jag använd hela vintern är så slitna, men fick skitont i fötterna. Måste nog helt enkelt försöka få råd till nya.

Eldat

Idag kom morsan förbi och vi eldade massa skräp och papper och ännu mera skräp. Mamma hade med sej massa gamla papper från mormor och morfar och jag passa på att elda massa skräp som hamnat ute på altanen i helgen.
Så himla skönt väder ute idag så det var skitmysigt att så vid tunnan vi eldade i. Ibland är det bra att bo på landet. Då får man elda när man vill, i princip.

Sen har jag även varit en sväng till sjuksköterskan. Börjar bli stammis där nu, tsss.

Bort med tejpen som satt på och dit med ny, suck. Men det börjar se bra ut nu iallafall. Inte lika mycket glipa som tidigare.

Så snart, snart kan jag börja virka igen. Är ju med i en farlig grupp på facebook. Online virkcafé. den gruppen är farlig, riktigt farlig. Finns massa saker jag vill göra nu. Tänkte faktiskt försöka mig på en väska, filt och eventuellt en kofta. Hmmm.. När ska jag hinna.

Så nu alldeles precis oxå att vi ska få veta våra hemliga byteskompisar på söndag, spännande... =)

Lugna gatan

Här hemma är det lugna gatan just nu. Eller nja, ungarna springer på löpbandet som mamma körde hit igår.
Pauline kom hem från sin långweekend med morfar i husvagnen. Hon kom hem stolt som en typ med en liten regnbågslax som hon pimplat upp själv. Så den ska vi äta idag.

Har varit ute på några promenader nu dom senaste dagarna, men det blir så jobbigt på engång med denna hosta. Vill så gärna komma igång med powerwalking och jogging igen. Men så länge man är förkyld och hostig går det ju inte.

Handen är iallafall lite bättre nu. Hoppas det läkt ihop på fredag när jag ska till sköterskan igen. Börjar bli less på att springa dit hela tiden.

Blir less på att inte kunna virka oxå. Vill vill vill.

Men nu får man snart veta sina hemliga kompisar i garnbytet iallafall. Så nåt skoj har jag att se fram emot.

RSS 2.0