smartson

Är med på en sida som heter smartson där kan man få prova på olika saker. Vara testpilot för produkter.

Jag har hittills fått prova kaffe. Snabbkaffe. Fick printa ut en kupong så fick jag kaffet gratis. Gott var det oxå.

Just nu är jag testpilot för en stekpanna. Hackman Rotisser heter serien. Jag fick hem stekpannan som är 28 cm. Har hunnit testa den några gånger. Tycker den är suverän. Stabil och bra. Så hittills tycker jag den är skitbra.
Så ser den ut.

Ska försöka få över bilderna från begravningen från min telefon någondag så kommer dom upp här.

Begravningen

Idag var mormors begravning.  Var riktigt jobbigt.
Var ledig hela dagen, ungarna oxå. Så vi åkte till Huddinge tidigare och var hemma hos mamma och morfar.
Så åkte vi tillsammans till kapellet.
När vi kom dit så gick jag och barna först och la blommor på min farfars grav. Sen när vi gick in till kapellet så stog dörren öppen till själva rummet vi skulle vara i.
Så vi fick gå in lite tidigare å titta på kistan. Var riktigt skönt att få stå en stund själv innan och titta och tänka.

Sen komma alla som skulle vara med och det drog igång. Jättefint var det, väldigt fina låtar som verkligen var mormor. Och damen (var borgerlig begravning) pratade jättefint om mormor. Så att man skrattade till emellanåt. Allrahelst då hon nämnde tv soffan och formel 1, då fick man itne störa =)

Ska fixa in lite bilder hit sen.

Går framåt

Allt känns inte lika jobbigt längre. Klart man blir ledsen emellanåt, men nu kan jag hantera det på ett annat sätt.

Har varit så jäkla mycket som hänt det senaste halvåret, alltså negativa saker. Så det är inte konstigt att man kännt sig nere en hel del. Trött är jag oxå hela tiden. Har till och med börjat slumra till på soffan emellanåt. Och det är nåt som jag inte gör i vanliga fall.

Men som sagt,det börjar kännas bättre. Handen börjar bli bättre. Inte helt bra än, spänner och har sig. Men jag började testköra maskinen på jobbet i fredags. Men lite hjälp, för vissa saker kommer det dröjja innan jag kan göra. Tex slita och dra i tunga oljiga slangar mm  =)

På onsdag är det mormors begravning. Jobbigt såklart, men på ett sätt skönt att det blir av så pass fort. Har hittat en tröjja att ha på mig och ska åka och kika på byxor imorrn. Håller på att hetsvirka en sjal nu oxå, som är grön i olika nyanser. Blir nog bra.
Kom och tänka på en sak förut, jag var runt 24-25 första gången jag gick på en begravning, mina barn komemr vara 8 och 10 år. Men å andra sidan så träffade jag aldrig några gammel mormödrar eller farmödrar osv. Så mina barn har haft tur att lära känna dom. Eller är det dom som haft tur att lära känna sina barnbarnsbarn ?


Har kommit igång riktigt ordentligt med joggingen nu oxå. Så skönt när man varit ute och tagit ut sej ordentligt.. Riktig terapi.

Och snusfri har jag varit precis en månad idag. =)

Phuaaa

Känner mig ännu mer som en urvriden trasa just nu. Fy faan va jobbigt det är.
Hela förmiddagen gick det bra, sen ringde en kompis. Det satte fart på niagara fallet.

Sen hämtade jag Pauline på skolan, när man går hem så går man förbi en kyrka. Vi pratade lite om begravningen och så där. Jag försökte förklara på ett ungefär hur det går till. Men att jag inte visste allt säkert än.

Sen satt vi hemma ett tag,sen kände jag att jag var tvungen å gem ej ut och gå/jogga.  Gick riktigt bra, sen ringde mamma. Dom hade varit på begravningsbyrån och fixat med allt. Så då kom ju tårarna igen.
Så det blev en gråtandes promenad igen. Tur att den rundan jag tar är i skogen och att jag oftast inte möter någon. För den rundan har blivit gråtandes ett antal gånger dom senaste veckorna.

Nu har vi datum för begravningen iallafall. Om två veckor blir det.

När jag sen satt hemma med tjejjerna så pratade vi lite om begravningen igen. Och datumet osv. Då såg jag på Felicia att hon var ledsen men att hon höll emot. Så jag sa till henne att man får gråta, att det är bra att gråta. Då släppte det för henne, hon har inte gråtit någonting sen hon fick veta att Oma skulle dö/är död. Men nu riktigt släppte det för henne oxå. Så det är bra. Man ska ju inte hålla inne med sånt då kan man må riktigt dåligt sen.

Men det börjar bli lite jobbigt att tårarna bara dyker upp rätt vad det är.

Som sagt, Phuaaa

Nu är det över

Inatt 7 minuter i 2 somnade mormor in. Lugnt och stilla med mamma vid sin sida.
Hon hade de senaste dagarna bara blivit sämre och sämre, så det var skönast för henne att få somna in. Hon var ju trots allt 80 år och har lurat döden ett antal gånger med hjärtinfarkter och andra sjukdomar.

Idag var jag och Felicia hemma hos mamma, Johnny och morfar hela dagen. Bara var där.
Det var skönt att få vara med där även om man inte gjorde nåt. Jag och Mamma plockade ihop lite av mormors hjälpmedel som hon hade.
Mamma ringde en massa samtal som behövdes ringas osv...

Sen tog vi en promenad ner till centrum, jag mamma och Felicia.

Nu sitter jag hemma och tårarna bara rinner hela tiden, som om man öppnat en vattenkran. Känner mej som en urvriden disktrasa.
Men det går över det oxå, bara att ta sig igenom det.

RSS 2.0