sista kvällen

Idag är det sista kvällen här i Berlin, har verkligen varit en toppenresa.. Har hunnit se väldigt mycket..
Nu kanske inte min stavning är helt hundra men iallafall..
Igår började vi med att gå bort till Berlin Zoo där vi traskade runt och tittade på en massa djur, stog typ 5 meter från ett lejon som röt,, Jäklar vilket ljud det var, riktigt häftigt.. Var en jättemysig djurpark..
Efter det gick vi vidare mot Siegesäule, ett stor staty uppepå ett torn... Man fick gå in i tornet och upp och kika.. Jag och Martin gick upp, man trodde inte att det skulle vara så högt, men shit vilken hjärtklappning och mjölksyra man hade när man kom upp... Och vilket utsikt.. Coolt..

Efter det gick vi till Brandenburger tour.. Dvs gränsen förut mellan öst och väst.. Den stora porten som var stängd,ingen fick gå igenom då.. Riktigt häftigt att se...
Sen efter det så gick vi till Check piont Charlie.. Museet om olika flykt försök osv.. Jätte intressant, men samtidigt hemskt att läsa om alla dessa som fösökte fly men som inte klarade sig.. Men även kul att se hur påhittiga folk var.. Gömde sig i högtalare och ombyggda bilar, firade sig över muren på rep, grävde tunnlar osv.. Men grymt för alla dessa barn som blev tvångs bortadopterade och fortfarande inte hittats.. Usch..

Sen gick vi tillbaka mot hotellet... Gick runt 2,2 mil igår, det känns i benen idag kan man ju lätt säga..

Idag tog vi tunnelbanan längre in till östra delarna av Berlin, och där har vi shoppat och shoppat och shoppat.. Till och med shoppat en till resväska eftersom vi inte fick plats med allt i våran vi hade med oss,hihi..

Imorrn bär det av hemmåt, men först på kvällen...
Så det blir lite promenerande imorrn oxå innan och titta lite..

En kyrka som blivit bombad,men som dom låtit stå kvar, riktigt maffig..




Siegesäule- det höga tornet


Där uppe vid gallret var vi, hööögt..


utsikten


En bit av Berlin muren som står kvar.



En fot på öst och en fot på västsidan. Så här tjock var alltså muren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0